HOSEMASTER – ylivoimainen paloletkujen huoltojärjestelmä

Esteri Groupin valmistama ja markkinoima Hosemaster™ on huippuunsa kehitetty paloletkujen huoltoyksikkö. Täysautomaattisena järjestelmänä se pesee, koeponnistaa, merkitsee, kuivaa ja kelaa paloletkut alusta loppuun suljetussa systeemissä. Mikä parasta, se edistää työturvallisuutta ja ehkäisee tehokkaasti likaisiin letkuihin liittyviä riskejä.

Palokaluston erinomainen kunto on pelastusvalmiuden elinehtoja. Valmius edellyttää, että palo- ja pelastustoimet ovat investoineet kriittisiin varusteisiin – työkaluista erilaisiin laitteisiin. Eräitä keskeisiä palokalustoon kuuluvia asioita edustavat paloletkut.  

Paloletkujen kunto ei ole itsestäänselvyys. Jotta ne toimivat tosipaikan tullen, niitä pitää huoltaa säännöllisesti. Erittäin useasti paloletkujen huoltotoimet hoidetaan käsin ja manuaalisesti, pesusta, kuivattamiseen ja lopulta kelaukseen. Se on hidasta ja aikaa vievää työtä, ja varsinkin käytön jälkeen äärimmäisen likaista touhua.

Hosemaster™ tarjoaa siihen maailman nykyaikaisimman ratkaisun.

Pesu- ja testausprosessin päätteeksi puhdas paloletku rullautuu varastointia varten.

Patentoitu tekniikka

Hosemasterin toimintaperiaate on yksinkertainen: likainen letku syötetään laitteen toiselta puolelta sisään. Pesty ja valmiiksi kiepitetty tai rullattu letku otetaan prosessin päätteeksi laitteen toiselta puolelta ja siirretään varastoon.

Hosemaster™ hyödyntää testattua ja patentoitua paineistustekniikkaa, joka sopii kaiken pituisille paloletkuille. Varsinainen koeponnistus on mahdollista tehdä rajoitetulla alueella, mikä kasvattaa laitteen kapasiteettia ja lyhentää varsinaista työaikaa.

Paloletkun koeponnistus on mahdollista tehdä rajoitetulla alueella.

Prosessin loppuvaiheeseen liittyvä kuivausmenetelmä kuivattaa letkun sisä- ja ulkopuolelta. Tehokkaat ilmasuihkut lyhentävät osaltaan letkun huoltoprosessia.

Hosemaster™ pesee ja testaa sekä tekstiili- että nitriilikumiletkuja 25 mm(0,98 tuumaa)–110 mm(4,33 tuumaa) välillä.

Laitteen monet innovatiiviset ratkaisut yhdessä vähentävät energiankulutusta ja kohentavat osaltaan työympäristöä. Samalla se vähentää huomattavasti letkunhuoltotöihin aiemmin liitettyä tilantarvetta.

Hosemaster™ -yksikön liikuttelu on yksinkertaista. Se voidaan sijoittaa seinän viereen tai nurkkaan, ja tarvittaessa siirtää eri paikkaan, jos tilantarve niin edellyttää. Hosemaster™-ratkaisu tekee uusista letkutorneista käytännössä tarpeettomia, olemassa olevat jääköön perinteisten paloasemien tunnusmerkeiksi.

Terveys ja ympäristöystävällisyys edellä

Hosemaster™ tarjoaa ylivoimaisia etuja, jotka liittyvät terveyteen. Pelastajat joutuvat työnsä puolesta lukuisiin vaaratilanteisiin, jotka eivät pääty pelastustoimenpiteiden jälkeen. Eräs pelottavimmista ammattitaudeista liittyy syöpään. Se puolestaan liittyy suoraan palonjälkeisiin likaisiin varusteisiin, paloletkut yhtenä keskeisenä lähteenä.

“Pelastajien työturvallisuuden edistäminen on yksi keskeisimpiä tavoitteitamme, kaikkialla maailmassa”, sanoo Hosemaster™-järjestelmää myyvän Esteri Groupin toimitusjohtaja Iivari Kalliomäki.

“Laitteen tekniset ja taloudelliset hyödyt ovat ilmiselviä, mutta vielä suurempi arvo on puhtaamman työympäristön tarjoamisessa”, hän sanoo.

“Erityisesti Amerikan suurilla ja vaativilla markkinoilla nämä kysymykset ovat alati esillä, ja niistä puhutaan yhä voimakkaammin ja vakavimmin äänen painoin.”

Hosemasterin toiminta perustuu suljettuun ympäristöön. Se tarkoittaa sitä, että koneen käyttäjä ei altistu missään vaiheessa karsinogeenejä sisältävän likaisen paloletkun irtolialle eikä myöskään vaahtojäämille tai pesun aikana vapautuville vaarallisille ponnekaasuille.

Myös fyysiset rasitukset vähentyvät, kun käyttäjän ei tarvitse nostella ja siirrellä painavia letkuja. Letku pestään rullalle tai kiepille kokonaan automaattisessa prosessissa. Suljettu prosessi takaa myös hiljaisen äänitason.

Myös luonnon kannalta Hosemaster™ on edistyksellinen. Enintään viiden litran vedenkulutus letkua kohti asettaa ympäristövaatimuksien saavuttamisen aivan uudelle tasolle.

”Vesi kun ei joka puolella maailmaa ole yhtä itsestään selvä asia, kuten se on meillä Pohjoismaissa,” muistuttaa Kalliomäki.

Taloudellinen valinta

Toimivat paloletkut ovat paitsi turvallisuuden tae, myös taloudellinen asia.

Vanhat paloletkut pyritään monesti käyttämän loppuun ja uusia saatetaan seisottaa pitkiäkin aikoja. Kun uudemmat letkut jäävät käyttämättä ja testaamatta, niiden kemialliset komponentit heikkenevät.

”Siksi kaikkien letkujen säännöllinen testaus on valmiuden ja pitkäikäisyyden kannalta välttämätöntä”, alleviivaa Esteri Groupin Iivari Kalliomäki.

Hosemasterin painetestaus paljastaa heikot kohdat tai vuodot välittömästi. Hosemasterin avulla se tapahtuu kustannustehokkaasti. Samalla vältetään piiloviat, jotka voisivat koitua kohtalokkaiksi hätätilanteissa.

“Loppukädessä, investointi Hosemasteriin tuo nopeasti valtavat säästöt, kun letkun huoltoon käytetyn työn määrä ja tilan tarve vähenee sekä käyttökustannukset alentuvat. Samalla kiinteistö- ja joutoaikakustannukset laskevat, terveyteen liittyviä taloudellisia kuluja unohtamatta”, sanoo Kalliomäki.

Hosemaster-yksikön koot: leveys (3500 mm), korkeus (2100 mm) ja syvyys (1400 mm). Paino 1200 kg. Sähkön kulutus per letku vähemmän kuin 0,15 kWh. Kapasiteetti 20 letkua/h.

SPLY:n jäsenyritys Esteri Group tarjoaa edistyksellisen Hosemaster™ -järjestelmän lisäksi valikoiman keskeisiä palokalustolaitteita palopumpuista, vesitykkeihin, paloletkuihin ja -liittimiin sekä suihkuputkiin.

Tutustu ylivoimaiseen paloletkujen huoltojärjestelmään tarkemmin:  www.hosemaster.fi

Ota rohkeasti yhteyttä:

Iivari Kalliomäki, toimitusjohtaja

Puh. 0400 764 486

Sähköposti: iivari.kalliomaki@esterigroup.fi

Please, enter your email address to recieve the download link for the file.

Thank you! Your download link will be sent to your email shortly. Please remember to check your spam folder if you don't see the message in your inbox.
Close