Elektro-Arola – Hälytys- ja viestintälaitteita ammattikäyttöön

Elektro-Arola Oy on vuonna 1974 perustettu perheyritys, joka on erikoistunut hälytys- ja viestintätekniikan laitteiden ja järjestelmien suunnitteluun ja valmistukseen. Laitteet ja järjestelmät on tarkoitettu vaativaan ammattikäyttöön. Elektro-Arolaan luottavat lukuisat viranomaisorganisaatiot, sähkö- ja energia-alan sekä suurteollisuuden yritykset.

Elektro-Arolan omia tuotteita ovat olleet alusta alkaen erilaiset hälytyssireenit ja puhevahvistimiset. Niitä käytetään hälytysajoneuvoissa, ja ne ovat tuttuja väestön varoittamisessa ympäri Suomea.  

Yrityksen omaa suunnittelua ja tuotantoa edustavat myös erilaiset radioviestintä- ja tukiasemajärjestelmät sekä kaukokäyttö- ja valvontasovellukset.

Elektro-Arola on panostanut voimakkaasti digitaalisten radiopuhelinjärjestelmien sovelluskehitykseen. Perusesimerkkinä järjestelmistä Suomen viranomaisverkko Virve/Virve2. Osaamisalueisiin kuuluu maailmalaajuisen satelliittipaikannusjärjestelmä GNSS (mm. GPS ja GALILEO) ja siihen liittyvien navigointijärjestelmien integroiminen osaksi radiojärjestelmiä.

Myös verkoissa IP:n välityksellä välityksellä reaaliaikaisesti siirrettävä ääni eli erilaiset VoIP-teknologiat kuuluvat olennaisesti Elektro-Arolan osaamisalueisiin.  

Äänihälytyslaitteiden ohjaus- ja valvontaohjelmisto GEDAA on yrityksen uutuustuotteita.

Kriittistä turvallisuutta takaamassa

Elektro-Arolan tuotteita ja sovelluksia käytetään laajasti kohteissa, jotka ovat kriittisiä yhteiskunnan toiminnan ja ihmisten turvallisuuden kannalta. Käyttökohteita ovat esimerkiksi pelastusajoneuvon näkyvät ja kuuluvat hälytyslaitteistot. Kun ajoneuvoon sijoitettu, prosessoriohjattu ja digitaalisella vahvistimella varustettu älykäs hälytyssireeni Ulvo-Sirra D varoittaa muuta liikennettä, on taustalla tapahtunut paljon. Tehtävään on hälytetty todennäköisesti Elekto-Arolan hälytysjärjestelmän kautta.

“Kuukausittain taajamissa kuultu koehälytinääni on monille tuttu”, kertoo Elektro-Arolan toimitusjohtaja Kalle Arola.

Kyse on useimmiten Elektro-Arolan Teho-Ulvo-suurtehohälyttimestä. Todellisen suuronnettomuuden sattuessa Teho-Ulvojen kautta välittyy yleinen vaaramerkki.

“Teho-Ulvon välityksellä viranomaiset pystyvät myös antamaan selväkielisiä toimintaohjeita puhetiedotuksen muodossa”, Arola selvittää.

Elektro-Arolan Teho-Ulvon koehälytinääni kantaa ja tavoittaa monet taajamissa asuvat kerran kuussa.

Elektro-Arola panostaa vahvasti tuotekehitykseen. Uusimpia tuotteita edustaa äänihälytyslaitteiden ohjaus- ja valvontaohjelmisto GEDAA (General Danger Alerting Application), joka tarjoaa monipuoliset hälytysliitännät myös muihin viestintäjärjestelmiin. Toinen uutuustuote GECCO (General Connection Device) on modulaarinen liitäntäyksikkö viranomaisverkoissa tapahtuvaan hälyttämiseen, kauko-ohjaukseen, verkkojen joustavaan liittämiseen ja etävalvontaan.

Uutuustuote GECCO on modulaarinen liitäntäyksikkö, joka toimii viranomaisympäristössä eli väestönsuojeluun, katastrofiapuun ja lähes kaikkeen turvallisuusalaan liittyvissä toimissa.

Monipuolisia ratkaisuja edustavat näiden lisäksi erilaiset ääni- ja valohälytysjärjestelmät rakennuksiin, radioviestintäratkaisut, tilanteenseuranta ja paikannus sekä radiojärjestelmien sisäkuuluvuusratkaisut.

Palvelua suunnittelusta huoltoon

Elektro-Arola Oy toimii Kanta-Hämeessä, Turengissa, josta on hyvät liikenneyhteydet ympäri Suomea.

“Oman suunnittelun ja valmistuksen sekä huolto- ja asennuspalveluiden lisäksi olemme verkostoituneet tehokkaasti muiden alan keskeisten toimijoiden kanssa”, Kalle Arola sanoo.

Elektro-Arolalla on paikalliset tekniset asiantuntijapisteet Itä- ja Länsi-Suomessa. Samoin yrityksen tuotteille löytyy koko maan kattava valtuutettu jälleenmyyjä-, asennus- ja huoltoliikeverkosto.

Elektro-Arolan toimitusjohtaja Kalle Arola messutunnelmissa.

SPLY:n jäsenyritys Elektro-Arola Oy on jälleen hieno esimerkki alan johtavasta osaamisesta, 50-vuotiaan perheyrityksen pitkäjänteisyydestä ja sitoutumisesta palo- ja pelastusalan toiminnan ja tuotteiden kehittämiseen.

Tutustu yrityksen tuotteisin ja toimintaan tarkemmin: elektro-arola.fi

Ota rohkeasti yhteyttä:

Kalle Arola, toimitusjohtaja

Puh. 040 533 8468

Sähköposti: kalle.arola@elektro-arola.fi

Please, enter your email address to recieve the download link for the file.

Thank you! Your download link will be sent to your email shortly. Please remember to check your spam folder if you don't see the message in your inbox.
Close