Toiminta

Suomen Palokalustoliikkeiden Yhdistys ry on palo- ja pelastusalalla toimivien yritysten palokaluston valmistajien ja maahantuojien sekä valtakunnallisesti alan kauppaa käyvien yhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on muun muassa edistää ajanmukaisen palokaluston valmistusta ja kauppaa, huolehtia jäsenten yhteisistä eduista ja ylläpitää yhteistyötä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten ja järjestöjen kanssa. Yhdistys on mukana standardisoinnin kehittämisessä ja seuraa alan yleistä kehitystä. SPLY Ry on jäsen myös Palo- ja Pelastustieto Ry:n hallituksessa, yhdistystä kokouksissa edustaa Petteri Kivioja ja varalla Timo kangasniemi.

Suomen palokalustoliikkeiden yhdistys ry:n jäsenliikkeet ovat palokalustoalan asiantuntijoita ja vastaavat myymiensä tuotteiden laadusta, huollosta ja varaosapalvelusta. Jäsenliikkeiltämme saatte myös opastuksen, koulutuksen ja asiantuntija-avun kaikissa palokalustoalaan liittyvissä asioissa.

Kaikki jäsenliikkeet ovat Suomen Palokalustoliikkeiden Yhdistys ry:n kautta jatkuvassa ja tiiviissä yhteistyössä alan viranomaisten sekä asiantuntijoiden kanssa. Toiminta yhdistyksessä on osoitus pitkäjänteisestä ja vastuuntuntoisesta asennoitumisesta palokaluston kehittämiseen, valmistukseen ja jälleenmyyntiin.

Yhdistys järjestää jäsenilleen alan koulutusta sekä järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa joka toinen vuosi pidettäviä Turvallisuus-messuja.Yhdistyksen jäseneksi voi hakea oikeustoimikelpoinen juridinen tai luonnollinen henkilö, joka harjoittaa palokaluston valmistusta, maahantuontia, kauppaa tai muutoin toimii alalla valtakunnallisesti merkittävästi. Hakemus yhdistyksen jäseneksi on tehtävä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle. Jäsenet hyväksyy hakemuksesta yksimielisellä päätöksellä yhdistyksen hallitus. Lisätietoja jäsenyydestä antavat hallituksen jäsenet.